FAIRWINDS

SERVICE ARCHITECTURE

LOCATION INGATESTONE, ESSEX

AREA 30,000 SQ FT

Constructed (circa. 1896) and built from red brick/ stucco render with stone window surrounds and boasting 2 large ‘Dutch style’ chimneys. We were approached by our client to assist them in re-configuring their late 19th century property, they desired a larger kitchen with dining area and required a rear extension to provide them with a day lounge/ cinema room with links into the rear garden. Designs were approved and work commenced, opening up and removing a section of the 3 storey chimney at ground floor level, these structural alterations demanded underpinning works and a rather complicated bespoke structural steel framework to stop the building collapsing in on itself. A new rear extension provides a day lounge/ cinema room complete with a large open fire and double opening bi-fold doors onto the rear patio. A refurbished bathroom and new swimming pool were included into the scope alongside a full landscaping scheme for the front and rear gardens.

SIMILAR PROJECTS

Get in touch header image - duotone of meeting rooms

GET IN TOUCH

A different way of working in a new building? Or a cleverer way of using
an existing space? Whether you have new priorities for your
people and performance, or a new address for your whole team,
we’d love to hear from you.

Contact us